top of page
Zoeken

Help, mijn EMB-uitslag is binnen!


Wat was de aanleiding voor de bloedtest?


Al sinds mijn tienerjaren heb ik last van mijn buik. Dat kon verschillen van een beetje buikkramp tot zulke heftige pijnen dat ik er niet van kon slapen. Soms kon ik alleen maar in een hoekje in elkaar gedoken zitten en was ik verder tot niets in staat.

Via de huisarts kwam ik bij de internist terecht. Er werden allerlei onderzoeken gedaan in het ziekenhuis en er werd geen verklaring gevonden voor mijn heftige klachten. Ik werd naar huis gestuurd met de mededeling: “U heeft een spastische darm”.En wat was de oplossing van de specialist?


De specialist had geen oplossing. Hij bedoelde eigenlijk dat ik maar met mijn prikkelbare darm moest leren leven! Hij had geen flauw idee hoe dat leven voor mij toen was….

Niet slapen door de pijn, daardoor altijd moe zijn en weinig tot geen energie hebben. Nooit wist ik of er een hevige krampaanval aan zat te komen. Ze zeggen niet voor niets: het komt op als kakken! Meerdere keren heb ik bij wildvreemden het toilet volgescheten, omdat ik het niet meer op kon houden en er geen alternatief was. Op een gegeven moment ging ik liever de deur niet meer uit.


Makkelijk praten inderdaad, hoe ging het verder?


Al snel had ik door dat het eten van uien mijn darmen geen goed deden. Die ging ik drastisch minder eten. Ik vroeg me af of de oplossing in voeding zou kunnen liggen. Ik ging bijhouden wat ik at en wanneer ik last kreeg en in welke mate. Dat gaf mij het inzicht dat koolhydraten de boel in mijn buik overhoop gooiden. Met een heleboel proberen en falen kwam ik erachter wat wel en niet goed voor mijn vertering is. Toch was het dat nog niet helemaal.

Ik wilde meer weten en kwam bij een coach terecht die een bloedtest aanraadde. Uit die EMBtest kwam een heleboel!!


De uitslag was behoorlijk overweldigend. Op zoveel vlakken wordt er energetisch gekeken naar hoe het ervoor staat, dat ik flabbergasted was door alle informatie.

Ik heb een achtergrond in de medische wereld én in de complementaire en zelfs ik had moeite om alles te snappen en de verbanden te zien.

Het hielp om het even te laten bezinken en daarna met de coach alles nog eens op prioriteiten door te nemen. Ik had een tarwe-, gluten-, koemelk-, lactose-, exorfine- én soja intolerantie. Dat was veel en de laatste twee zeker onverwacht.


Wat mag je dan nog wel?


Ik heb in samenspraak met de coach besloten om alle stoffen die daaronder vallen te schrappen uit mijn dieet. Ik kan je wel vertellen dat dát even lastig was. Heel veel etiketten lezen! Lactose en koemelk wordt vaak vervangen door soja en dat kon ook niet. De kaas heb ik het meeste gemist.

Nou vind ik koken leuk, dus maak ik al heel veel zelf. Groente en fruit (m.u.v .spinazie) mag natuurlijk altijd en het liefst koop ik dat biologisch. Vlees, vis en kip eet ik met mate en ook het liefst biologisch. In veevoer zit namelijk ook veel soja. Brood at ik al niet en dat kan heel goed vervangen worden door “meel” van noten of glutenvrije soorten zoals boekweit, haver, teff of rijst.

Zuivel vervang ik door haver- of kokosvarianten. Zo is mijn eetpatroon weer genormaliseerd en heb ik eigenlijk geen buikpijn meer. Er zijn hier wel een paar maanden overheen gegaan, dus je moet geduld hebben.


Wat neem je mee?

Onverklaarbare buikklachten zonder oorzaak hebben wél een oorzaak als je bereid bent door te zoeken! Met onder andere aanpassingen in je voeding is een heleboel winst te behalen en hoef je niet meer gebukt te gaan onder krampen, buikpijn en een opgeblazen gevoel. Een EMBtest onder begeleiding van een coach kan hierbij helpen.


Heb jíj helse buikpijn, wil je van het opgeblazen gevoel in je buik af of ken je iemand waar dit voor geldt, neem dan contact met me op via www.continubalans.com/contact

Alleen nog in december van 2021 bied ik de EMBtest aan voor 195 euro.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page