top of page

1 op 1 traject

Waarschijnlijk ben je al bij de huisarts geweest en heeft hij geen diagnose kunnen stellen. Misschien is er zelfs onderzoek gedaan en kwam daar niets uit. Na wat afwachten en uitproberen ben je zonder effectief behandelplan naar huis gestuurd en moet je maar accepteren dat de buikpijn je leven bepaald. Zo jammer dat in de reguliere zorg niet verder gezocht wordt naar de oorzaken van je klachten!

Herken je dit?

Schoorvoetend ben je meegegaan naar de verjaardag van een vriend. Je hebt weer zo’n last van je buik dat je liever thuis was gebleven. Je handtas is mega groot, zodat je daar gemakkelijk een verschoning in kunt stoppen voor het geval dat…Halverwege de avond voel je het ‘opkomen als kakken’, je kunt met goed fatsoen nog een excuus verzinnen om bij een groepje weg te lopen en naar het toilet te rennen. Je zit nog niet of het komt allemaal. Een pot vol formaat koeienvlaai en stínken! Je zit rillerig en misselijk te wachten of er nog meer komt. Je appt je man of hij je tas even langs wil brengen, zodat je je onderbroek kunt verwisselen. Je schaamt je dood voor de stank en wil het liefst zo snel mogelijk naar huis.

Je hebt het idee dat die vieze lucht overal om je heen blijft hangen en je wilt weg! Je legt je jarige vriend uit wat er is gebeurd en excuseert je alvast. Je ziet hem niet-begrijpend kijken en je vindt het niet tof dat hij je blijkbaar een spelbreker vindt. Je voelt een steek in je hart als je eraan denkt dat hij vast de vriendschap dood wil laten bloeden. Je zou hem niet willen missen! Je trekt wit weg en zoekt steun bij je man en gaat op weg naar huis.

 

Je begint je werkdag en helpt de patiënten. Tijdens de koffiepauze wordt er belangstellend naar je weekend geïnformeerd en je wilt eigenlijk niet vertellen dat je weer zo’n rot weekend hebt gehad door de kramp en de pijn. Je bent bang dat ze je een aansteller zullen vinden en je voelt je heel alleen. Je praat er een beetje luchtig overheen en gaat weer aan het werk. Alsof de duvel ermee speelt, krijg je bij de volgende patiënt weer een krampaanval. Je verontschuldigt je bij je patiënt en rent naar het toilet. Je baalt ervan dat je niet eens normaal je werk kunt doen en dat je dag wordt bepaald doordat je zó vaak naar de w.c. moet.

Hoe zou het voor je zijn…

Als je je werk kunt doen zonder onderbrekingen voor een spoed-toiletbezoek. Dat je gewoon vrolijk kunt zijn en er niet over na hoeft te denken wanneer er een kramp- of pijnaanval komt. Dat je collega’s je niet raar vinden en achter je rug om over je kletsen dat je toch zo’n stinkerd bent.

 

Als je weer gewoon met je vriend af kunt spreken om zijn verjaardag te vieren met andere vrienden. Dat je lekker kunt kletsen en je kunt vermaken zonder een mega tas mee te hoeven nemen met je verschoningen erin. Dat je dan een lekker dansje kunt maken en het toilet niet hoeft  te vergeven met die verschrikkelijke lucht waar je zelf nog het meest misselijk van wordt.

 

Hoe zou het zijn als je geen pijn meer hebt en weer zelfvertrouwen krijgt, omdat je ook weer op je lijf kunt vertrouwen. Dat je weer gewóón naar het toilet kunt gaan en daarvoor niet hoeft te rennen om op tijd te zijn. Dat je niet het gevoel hebt dat je alles alleen moet doen.

Dat is mogelijk als je mijn één op één-traject “je eigen buik de baas!” volgt. Dit is een traject met een intake, 4 coaching sessies van een uur en een bloedtest die aantoont of je bacteriën, virussen, parasieten of intoleranties hebt. (Als er ontlastingsonderzoek nodig is, komt dat er los bij. Reken op ongeveer €300,-.)

 

Na dit traject doe je gewoon weer leuke dingen met je man. Je gaat naar alle verjaardagen die je wilt zonder pijn in je buik in je kekke jurk met een ieniemienie tasje. Je voelt je onderdeel van de groep vrienden en voelt je niet meer afgescheiden. Je gaat op een normale manier aan het werk en helpt met plezier de patiënten. Je hebt goed contact met je collega’s, omdat je niet meer constant bezig bent met die pijn in je buik. Je hebt het vertrouwen in je lijf weer terug en controle over je aandrang en toiletbezoek. Je ervaart de rust in je buik als een weldaad en beseft dat het al die tijd een ramp is geweest. Als het tóch een keer misgaat en je weer buikpijn krijgt (gelukkig niet meer die erge buikkrampen die je had!), dan duurt het niet zo lang en weet je wat je moet doen om het bij te sturen.

 

Jouw investering voor dit traject is €550,- of 2 deelbetalingen van €290,-

Dit zit er allemaal in: een uitgebreide intake die je op je gemak thuis in kunt vullen, een test die aantoont of je bacteriën, virussen, parasieten of intoleranties hebt (EMB-test), 4 coaching sessies van een uur met huiswerkopdrachten en een gezondheidspaspoort om de vorderingen in bij te houden.

Testimonials

Met een simpele verandering, zoals nuchter 20 minuten bewegen, begin ik nu mijn dag.
Een frisse start van de dag!

De ontbijt en lunchrecepten die ik van je gekregen heb zijn makkelijk te maken en ze smaken ook nog lekker! ;-)
- Christien

Wanneer je besloten hebt dat je rust in je buik wilt, maak dan een afspraak!

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het traject “Je eigen buik de baas”?

Het traject duurt vanaf de intake tot en met de laatste sessie ongeveer 16 weken.

 

Wordt dit traject vergoed door de ziektekostenverzekeraar?

Dit traject wordt niet vergoed. Je kunt natuurlijk wel vragen of je werkgever bij kan dragen aan dit leefstijl verbeterende traject. Als je je minder ziek hoeft te melden heeft hij er ook baat bij.

 

Kan ik het traject volgen als ik medicijnen gebruik?

Dat is zeker mogelijk. Het hangt wel af van de soort medicatie en in de intake zal naar voren komen wat voor jou mogelijk is.

bottom of page